آموزش, طراحی و دوخت

10 شغل پرطرفدار صنعت مد و فشن

10 شغل پرطرفدار صنعت مد و فشن

بسیاری از افراد علاقمند به حوزه فشن،‌ هنوز دقیقا نمی‌دانند که چه کاری برای آنها مناسب است و از فعالیت در کدام شاخه‌ی مد لذت می‌برند. ذهنیت غالب افرادی که به دنبال کار کردن در حوزه فشن هستند، از طراحی مد و طراحی لباس فراتر نمی‌رود. اما اگر کمی دید خود را وسعت ببخشیم، تنوع شغلی زیادی در این زمینه می‌بینیم که آشنایی با آن می‌تواند جالب توجه باشد.

اگر صنعت فشن را یک دریا تصور کنیم، طراحی مد تنها یک قطره از این دریای عظیم است. با این حال،‌ تهیه لیست از تمام مشاغل صنعت فشن واقعا کار دشواری است اما در ادامه مجموعه مختصری از مشاغل مختلف که به طور مستقیم یا غیر مستقیم با مد در ارتباط هستند را معرفی خواهیم کرد، با ما همراه باشید.

تکنسین پوشاک (Garment technologist)

کسی که به عنوان تکنسین پوشاک فعالیت می‌کند معمولا انجام موارد زیر را برعهده دارد:

  • تست پارچه‌ها و انتخاب از بین آنها
  • اطمینان حاصل کردن از قابلیت انجام پروژه‌‌های مختلف با مقدار بودجه‌ای که در دست می‌باشد
  • نظارت بر روش تولید و کنترل کیفی آنها و یافتن نواقص موجود

افرادی که ذهن خلاقی دارند و مدام به دنبال یافتن راه‌حل‌ بهتر و روش اجرایی مطلوب‌تر هستند، برای این کار مناسب‌اند. زیرا تمام کاری که انجام می‌دهند با هدف پایداری و کارآمدی بیشتر فرایند تولید همراه است.

البته حوزه کاری تکنسین‌های پوشاک فقط صنعت مد نیست. بلکه آنها می‌توانند در کمپانی‌های تولیدکننده‌ی منسوجات فنی مانند لباس آتش‌نشانان و لباس‌های فضانوردی نیز مشغول به کار شوند.

طراحی پارچه (Textile designer)

طراحی پارچه از شاخه‌های پرطرفدار طراحی فشن است. خلق الگوهای دو بعدی و نقش و نگارهای پارچه،‌ مهم‌ترین اصل موجود برای این جایگاه شغلی است. طراحان پارچه علاوه بر خلاقیت ذهنی بالا،‌ نیازمند دانش عمیقی در رابطه با پارچه،‌ الیاف،‌ رنگ‌شناسی، رنگرزی، بافت شناسی و انواع روش‌های چاپ می‌باشند.

علاقمندان به طراحی پارچه می‌توانند به تنهایی کار کنند یا به عنوان یک عضو با تیم‌های طراحی به فعالیت بپردازند. همکاری با طراحان لباس به عنوان دستیار شخصی آنها،‌ رایج‌ترین نوع فعالیت برای آنها می‌باشد.

تصویرگر مد (Fashion illustrator)

تصویرگری مد از مشاغلی است که با طراحی لباس ارتباط تنگاتنگ دارد. در این موقعیت شغلی شما طرح‌های ذهنی و نامفهومی که در طراح لباس در سر دارد را برای او به تصویر می‌کشید. تصویرگری مد هم به صورت دستی و هم بوسیله نرم‌افزارهای طراحی قابل اجراست.

بسیاری از تصویرگران مد به تنهایی کار می‌کنند چرا که به این شکل می‌توانند پروژه‌های کاری مختلف را سنجیده و مطابق با سلیقه خود با تعدادی از آنها به همکاری بپردازند. داشتن مدرک برای این کار امتیاز بزرگی نیست و آنچه که اهمیت دارد پرتفولیوی هنری و نمونه کارهای شماست.

استایلیست (Stylist)

استایلیست کسی است که با درنظر گرفتن تمام شرایط، لباس‌ها، اکسسوری و بقیه فاکتورهای بصری را با هم هماهنگ می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کند. چیزی که همه ما هنگام دیدن یک فشن شو به آن فکر می‌کنیم، مغز متفکر طراح آن است. در حالی که طراح فقط لباس‌ها را طراحی کرده و هماهنگی همان لباس‌ها با اکسسوری، آرایش صورت و مو و بقیه موارد، بر عهده استایلیست می‌‌‌‌باشد. استایلیست‌ها در تیم‌های فیلم‌سازی، خانه‌های مد و یا به صورت انفرادی فعالیت می‌کنند.

نویسنده دنیای مد (Fashion writer)

نویسندگی در حوزه فشن برای آن دسته از افراد که دنبال‌کننده‌ی جریان مد هستند، می‌تواند شغل مناسبی باشد. امکان همکاری با روزنامه‌ها، مجلات مد و وبسایت‌های فعال در این زمینه برای علاقمندان فراهم است.

برای شروع، احتمالا باید به عنوان یک دستیار سردبیر بنویسید اما با گذشت زمان و کسب تجربه و ارتقای مهارت‌های نوشتاری خود می‌توانید نویسنده اول یک مجله یا هفته‌نامه مد باشید. نوشتن برای وبلاگ شخصی خود نیز از جمله کارهایی است که می‌توانید روی آن حساب کنید.

طراح گرافیک (Graphic designer)

طراحی گرافیک از جمله مهارت‌هایی است که در سال‌های اخیر، نیاز به آن در صنعت فشن افزایش چندانی پیدا کرده است. کسی که با عنوان طراح گرافیک در حوزه مد مشغول به کار است معمولا انجام اموری مانند طراحی مجلات و هفته‌نامه‌های مد، همکاری با طراحان برای تصویرسازی طرح‌های آنان و موارد مشابه را برعهده دارند.

عکاس و فیلم‌ساز (Fashion photographer/filmmaker)

عکاسی و فیلمبرداری و صنعت مد و فشن دو حوزه کاملا مرتبط و پیوسته هستند. مد بدون اینکه تصویری از آن به ثبت برسد عملا هیچ است. در کنار فعالان فشن، عکاسان و فیلم‌سازان هم از این صنعت پول خوبی درمی‌آورند. مواردی مانند انتخاب لوکیشن عکاسی، راه‌اندازی تجهیزات و نورپردازی، دکوراسیون، کارگردانی مدل‌ها،‌ ادیت تصاویر و ویدیوها و… بر عهده تیم عکاسی و فیلم‌سازی است.

مدل (Model)

مدلینگ شاخه‌های متعددی دارد که هر یک از آنها در جای خود، جالب توجه است. در رابطه با مدلینگ، واقعیت موجود این است که این شغل کاملا به ویژگی‌های جسمانی شما وابسته است. تناسب اندام، قد بلند و زیبایی ظاهری از جمله پارامترهای اصلی مدلینگ می‌باشد. اما در سال‌های اخیر، برندهای بزرگی همچون زارا و ویکتوریا سکرت، با انتخاب مدل از بین افراد دارای اضافه وزن، پوست تیره و قد کوتاه‌تر از استانداردهای مدلینگ،‌ نشان داده‌اند که وضعیت ظاهری آنقدر که ما تصور می‌کنیم اهمیت ندارد. این حرکت برندهای بزرگ حاوی این پیام است که خود را همانگونه که هستیم دوست بداریم.

بلاگر (Fashion blogger/vlogger)

بلاگر بودن در حوزه مد و پوشاک،‌ برخلاف آنچه که از دور به نظر می‌رسد، اصلا کار ساده‌ای نیست. چرا که مهارت‌های زیادی لازم دارد. شما به عنوان یک بلاگر باید عکاسی و فیلمبرداری بلد باشید،‌ از طراحی سایت و فعالیت در شبکه‌های مجازی سردربیاورید و در مدلینگ و استایلینگ هم توانایی‌هایی داشته باشید. علاوه بر همه‌ی این موارد، روابط اجتماعی قوی و قدرت فروش نیز برای یک بلاگر، امتیاز محسوب می‌شود.

تولید محتوا و برنامه‌ریزی برای فعالیت در پلتفرم‌های آنلاین در کنار پیدا کردن روش‌هایی برای جذب دنبال‌کننده،‌ مهم‌ترین کارهایی است که باید به آن پرداخته شود.

مدیر اجرایی (Event manager)

در همه سازمان‌ها و بنگاه‌های اقتصادی کوچک و بزرگ، فردی به عنوان مدیر اجرایی مشغول به کار است. مد نیز از این قاعده مستثنی نیست. مدیر اجرایی در بخش‌های مختلف صنعت فشن نقش پررنگی دارد. برنامه‌ریزی برای کارهای مختلف کار اصلی وی می‌باشد. از پیدا کردن مکان تا انجام امور مربوط به تبلیغات، همه بر عهده مدیر اجرایی است. در واقع هدف اصلی مدیر اجرایی فشن،‌ این است که هرکاری انجام دهد تا برند طرف قرارداد او به چشم بیاید و در خاطر بماند!

فشن|صنعتی با انعطاف پذیری فوق‌العاده

تمام موارد بالا تنها گزیده‌ای از مشاغل در حوزه فشن می‌باشند. دنیای مد یک جهان بی‌نهایت است که هر روز مشاغل تازه‌ای در آن تولید می‌شود. از این رو نمی‌توان لیستی از این مشاغل تهیه نمود. در این رابطه لازم است در نظر داشته باشید که اگر به دنیای پر از شگفتی مد علاقه دارید، حتما شغلی متناسب با توانمندی‌های شما برایتان وجود دارد. کافی است اندکی کنجکاو باشید و موقعیت شغلی مناسب خود را بیابید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.